Parafarmacia Online. Especializada en naturopatía, aromaterapia, nutrición deportiva, homeopatía y medicamentos internacionales.

Consells i exercicis per reduir la cel·lulitis

Alimentació equilibrada per dir adéu a la pell de taronja La base per lluir estupenda i sentir-te també amb energia és tenir una bona alimentació, basada en l'equilibri, la fruita i les verdures, beure aigua ... Els aliments alcalins, els que contenen potassi (plàtan, coliflor, espinacs ...) els rics en fibra, els llegums (que ens aporten proteïnes vegetals) són cartes al nostre favor per dir adéu al greix acumulat en cames i estómac. Són aliments que combaten la cel·lulitis, ajudant al cos a desfer-se de greixos. No obstant, també hi ha el grup dels aliments "dolents", aquells que la seva ingesta contribueix a la creació de pell de taronja i per tant, hauríem d'evitar consumir: el sucre blanc, els menjars processades, els fregits, les begudes alcohòliques, el menjar ràpid, la brioixeria, les begudes gasoses... Exercici aeròbic contra la cel·lulitis Els exercicis físics es poden classificar en dos grups: anaeròbics i aeròbics, també coneguts com cardio. En aquest últim grup entren aquells exercicis en què utilitzem una gran quantitat de músculs i el cos consumeix ingents quantitats d'oxigen, així que és més fàcil cremar una major quantitat de greixos. Al gimnàs, els aparells que millor serveixen per combatre la cel·lulitis són les el·líptiques, les bandes caminadores, les bicicletes, les classes d'spinning ... Tanmateix, si no tens temps o pressupost per a apuntar-te al gym, pren nota d'aquests exercicis ràpids que podràs realitzar a l'aire lliure o a casa. Realitza esquat regulars, mantenint l'esquena recta. Al flexionar les cames ajunta els braços com si resessis o estira'ls cap endavant; separa els braços quan estiris les cames. Fes aquest exercici durant almenys 30 segons.

Camara de fotos Kodak any 1930

Són poques les afortunades que es lliuren de la pell de taronja, que per a res és sinònim de sobrepès o de manca d’activitat. Algunes famoses esportistes que cuiden al màxim la seva alimentació i el seu entrenament també tenen cel·lulitis a les cames. Sense anar més lluny, la totpoderosa Serena Williams, pura fibra.

Més del 90 per cent de les dones i un bon percentatge d’homes, tenen cel·lulitis, una inflamació del teixit adipós que preocupa, més enllà de l’estacional «operació biquini» i porta a empreses cosmètiques i farmacèutiques a invertir fins a un 2,5% de seus beneficis.

Com plantar-li cara a aquest enemic tan comú anomenat cel·lulitis? Algunes pautes es resumeixen en tres grans pilars: alimentació equilibrada, exercici i rutines de bellesa.

Alimentació equilibrada per dir adéu a la pell de taronja

La base per lluir estupenda i sentir-te també amb energia és tenir una bona alimentació, basada en l’equilibri, la fruita i les verdures, beure aigua … Els aliments alcalins, els que contenen potassi (plàtan, coliflor, espinacs …) els rics en fibra, els llegums (que ens aporten proteïnes vegetals) són cartes al nostre favor per dir adéu al greix acumulat en cames i estómac. Són aliments que combaten la cel·lulitis, ajudant al cos a desfer-se de greixos.

No obstant, també hi ha el grup dels aliments «dolents», aquells que la seva ingesta contribueix a la creació de pell de taronja i per tant, hauríem d’evitar consumir: el sucre blanc, els menjars processades, els fregits, les begudes alcohòliques, el menjar ràpid, la brioixeria, les begudes gasoses…

Exercici aeròbic contra la cel·lulitis

Els exercicis físics es poden classificar en dos grups: anaeròbics i aeròbics, també coneguts com cardio. En aquest últim grup entren aquells exercicis en què utilitzem una gran quantitat de músculs i el cos consumeix ingents quantitats d’oxigen, així que és més fàcil cremar una major quantitat de greixos.

Al gimnàs, els aparells que millor serveixen per combatre la cel·lulitis són les el·líptiques, les bandes caminadores, les bicicletes, les classes d’spinning … Tanmateix, si no tens temps o pressupost per a apuntar-te al gym, pren nota d’aquests exercicis ràpids que podràs realitzar a l’aire lliure o a casa.

Realitza esquat regulars, mantenint l’esquena recta. Al flexionar les cames ajunta els braços com si resessis o estira’ls cap endavant; separa els braços quan estiris les cames. Fes aquest exercici durant almenys 30 segons.

FUENTE:  http://www.diaridegirona.cat/salut/2016/04/19/trucs-i-exercicis-per-reduir/778609.html