Parafarmacia Online. Especializada en naturopatía, aromaterapia, nutrición deportiva, homeopatía y medicamentos internacionales.

Controls sanitaris per a qui no estigui immunitzat – Tests amb 100% d’especificitat

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/04/28/8_000_tests_dia_partir_dilluns_160294_1125.html

El resultat dels tests anticossos a tota la població que comencen dilluns vinent serviran per dissenyar l’estructura dels recursos sanitaris en funció de la resposta que es pugui haver de donar i per establir diferents nivells de vigilància mèdica a la població segons el contacte que hagi tingut amb la malaltia. La metgessa de medicina interna i especialista en malalties infeccioses i membre del grup que ha preparat el cribratge generalitzat, Cristina Royo, ha explicat aquesta tarda que les persones que donen un resultat negatiu al test i que per tant no han tingut contacte amb la malaltia podran reprendre la vida normal «però estarem pendents de l’evolució que tinguin». Un control que el ministre de Salut ha especificat que significa que hauran de tenir més contacte amb el metge perquè comprovi qualsevol símptoma respiratori que puguin tenir i que pugui alertar que s’han infectat de coronavirus. Joan Martínez Benazet ha exposat que després dels testos el model serà «de transmissió més baixa i els que no tenen immunització hauran de tenir autocontrol, per la plataforma i pel metge de capçalera hauran d’estar més alertes i encara més atents els col·lectius vulnerables» perquè ha recordat l’objectiu és «anar més de pressa per evitar que la infecció s’acceleri». Per a les persones amb anticossos no hi haurà confinament i podran retornar a l’activitat que permeti el Govern mentre que quan el test reveli que el ciutadà pot tenir la infecció activa es recomanarà l’aïllament com en qualsevol patologia infecciosa, ha apuntat Martínez Benazet, recordant que és el mateix que es fa per a un afectat per meningitis, tuberculosi o xarampió aquí i a tot el món.
L’especialista del SAAS ha explicat que les proves de serologia que es faran no són un diagnòstic clínic sinó finalitat epidemiològica per saber la quantitat de persones que han passat la malaltia i perquè «permetrà detectar possibles casos i possibles focus d’infecció que poden incrementar la propagació del virus.» I ha precisat que el sistema sanitari es podrà dotar de recursos en funció del resultat que es poden concretar en la creació d’espais per a pacients Covid-19 i per als que no ho són i ha convidat la ciutadania a participar en la prova «que és voluntària i solidària perquè com més persones participin més vàlida serà» alhora que ha ressaltat que «no hi ha intenció de classificar les persones sinó que es fa pel benestar de les persones». El ministre ha insistit que fer el test «ajuda tothom a sortir abans del confinament» i a millorar la situació personal, econòmica i social perquè es reprendrà l’activitat laboral i això evitarà que hi hagi persones que hagin d’anar a l’atur o que hi hagi morts perquè l’epidèmia no estigui controlada.
El ministre ha destacat que el registre dels tests suma 55.500 inscripcions i ha reiterat que el cribratge és molt complicat perquè suposa «l’esforç de moure 77.000 persones dues vegades i més de 700 voluntaris». Ha precisat que avui s’han fet analítiques als professionals del SAAS, demà als voluntaris, després la resta de sanitaris per passar a fer el test a la població i ha assegurat que si es registren molts positius asimptomàtics entre les persones que han de participar en el dispositiu «potser en lloc de 10 dies seran 11» i que el límit que s’ha de mantenir és que entre test i test passin 14 dies.