Parafarmacia Online. Especializada en naturopatía, aromaterapia, nutrición deportiva, homeopatía y medicamentos internacionales.

Mentre el coronavirus continua estenent-se. Cal actuar per a protegir-nos i aconseguir bones defenses.

Mentre el Coronavirus (Crob_19) continua estenent-se és primordial actuar per a protegir-nos. A part de les conegudes mesures de comportament (distancies, higiene de mans, mascaretes…), una bona estratègia es estar preparat amb unes bones defenses. Com promoure el teu sistema immunitari
DIETA PER ENFORTIR EL SISTEMA Immunitari
Mantenir un estat de salut òptim permet estar protegit davant d’infeccions i malalties. Algunes vitamines, minerals i àcids grassos juguen un paper important en el sistema immunitari. Aquests nutrients contribueixen al fet que els virus i bacteris patògens es mantinguin fora del nostre organisme i ajuden a recuperar-nos de malalties i infeccions.
Si no tens un ingesta suficient d’alguns d’aquests nutrients, tindràs un risc més elevat de patir infeccions o malalties.

Revisa que la teva dieta habitual contingui els micronutrients del quadre. Si no és així mira d’augmentar els aliments que s’esmenten.
Si saps que tens deficiència d’algun micronutrient com ara una anèmia per manca de ferro, prioritza la ingesta d’aquest.
SUPLEMENTS PER ENFORTIR SISTEMA Immunitari
Si estàs pensant a prendre suplements per enfortir el sistema immunitari, alguns experts suggereixen com a beneficiós prendre els suplements següents:

Revisa que la teva dieta habitual contingui els micronutrients del quadre. Si no és així mira d’augmentar els aliments que s’esmenten. Si saps que tens deficiència d’algun micronutrient com ara una anèmia per manca de ferro, prioritza la ingesta d’aquest. SUPLEMENTS PER ENFORTIR SISTEMA INMUNITARI Si estàs pensant a prendre suplements per enfortir el sistema immunitari, alguns experts suggereixen com a beneficiós prendre els suplements següents:

És important prendre un multivitamínic per cobrir els micronutrients que necessites.
Pregunta a la farmàcia quin és més adequat segons l’edat, sexe, estat fisiològic…i exigeix una marca amb garantia sanitària i de qualitat. Un bon multivitamínic hauria de contenir el cent per cent de la ingesta diària recomanada.

SUPLEMENTS ESPECÍFICS PER A MAJORS DE 50 ANYS
A mesura que ens fem grans el sistema immunitari no funciona amb la mateixa eficàcia, ja que no s’absorbeixen els nutrients dels aliments fàcilment i hi ha més necessitat d’aquests. Per això és important que la gent gran prengui suplements. Els suplements per majors de 50 anys haurien d’incloure vitamina B6, vitamina B12, vitamina D, vitamina C i Zinc

PROBIÒTICS
Els probiòtics són microorganismes vius que administrats en quantitats suficients proporcionen beneficis a la salut. Els més clàssics són els de les famílies lactobacils o bifidobacteris que es troben als iogurts i altres aliments fermentats.
El seu consum cal que sigui continuat, ja que els probiòtics no alteren la flora de forma permanent. L’ús de probiòtics és beneficiós pel manteniment de la mucosa intestinal garantint la barrera de l’hoste enfront patògens, ja que els probiòtics produeixen substàncies
Bactericides i competeixen per adherir-se a la mucosa intestinal. Els probiòtics estimulen les respostes protectores de les cèl·lules de l’epiteli intestinal.
S’han trobat probiòtics que milloren la immunitat innata i modulen la inflamació induïda pels patògens.
Aquests beneficis es donen per determinades soques, dosis i posologia. Els probiòtics poden proporcionar noves opcions tant per a la prevenció com pel tractament de malalties. Tanmateix, els resultats d’estudis clínics sobre l’aplicació de probiòtics es troben en estadis inicials.

Fonts consultades:
https://lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/immunity-in-brief
https://lpi.oregonstate.edu/mic/life-stages/older-adults
https://lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/immunity#probiotics
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006993/