Parafarmacia Online. Especializada en naturopatía, aromaterapia, nutrición deportiva, homeopatía y medicamentos internacionales.

Mesura de l’index de massa corporal IMC

Tot i ser una simple eina estadística, és àmpliament emprat com a mesura de l’obesitat o l’estat nutricional, fins i tot per part de l’Organització Mundial de la Salut. Tot i ser una estimació de la presència de greix en una persona, no té en compte les proporcions de massa òssia ni muscular. De fet, podria ser substituït per un assaig d’impedància bioelèctrica, però la realització d’aquest és molt més complexa, mentre que l’alçada i el pes són molt fàcils de mesurar.

El seu valor potencial, a més, varia amb l’edat i el sexe.

El IMC és una eina fiable per detectar possibles problemes de pes, no és una eina de diagnòstic. Els resultats de la calculadora d’IMC només mostren el percentatge de greix corporal en excés i els problemes de pes. Per estar segurs s’haurien de realitzar proves i avaluacions addicionals.

Per exemple, una persona que tingui un IMC sensiblement alt, però a causa de la seva constitució muscular, pot tenir un percentatge molt baix de greix corporal. En general, si una persona cau en la categoria d’obès, és probable que tingui excés de greix i pes.   https://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%8Dndex_de_massa_corporal

Tot i ser una simple eina estadística, és àmpliament emprat com a mesura de l'obesitat o l'estat nutricional, fins i tot per part de l'Organització Mundial de la Salut. Tot i ser una estimació de la presència de greix en una persona, no té en compte les proporcions de massa òssia ni muscular. De fet, podria ser substituït per un assaig d'impedància bioelèctrica, però la realització d'aquest és molt més complexa, mentre que l'alçada i el pes són molt fàcils de mesurar. El seu valor potencial, a més, varia amb l'edat i el sexe. El IMC és una eina fiable per detectar possibles problemes de pes, no és una eina de diagnòstic. Els resultats de la calculadora d'IMC només mostren el percentatge de greix corporal en excés i els problemes de pes. Per estar segurs s'haurien de realitzar proves i avaluacions addicionals. Per exemple, una persona que tingui un IMC sensiblement alt, però a causa de la seva constitució muscular, pot tenir un percentatge molt baix de greix corporal. En general, si una persona cau en la categoria d'obès, és probable que tingui excés de greix i pes.