Parafarmacia Online. Especializada en naturopatía, aromaterapia, nutrición deportiva, homeopatía y medicamentos internacionales.

Mesura de la La pressió (o tensió) arterial (PA)

La pressió (o tensió) arterial (PA) és la pressió exercida per la circulació de la sang a les parets dels vasos sanguinis, i és un dels principals signes vitals. En cada batec del cor, la PA varia entre un màxim (pressió sistòlica) i un mínim (pressió diastòlica) de pressió. La PA mitjana disminueix a mesura que la circulació sanguínia va des del cor per les artèries, i té el seu major descens en les petites artèries i arterioles, i segueix disminuint a mesura que la sang es mou a través dels capil·lars i torna al cor per les venes.

El terme de pressió arterial generalment es refereix a la pressió que es mesura en el braç d’una persona, concretament en l’artèria braquial, utilitzant un esfigmomanòmetre. La PA d’una persona s’expressa generalment en termes de la pressió sistòlica i la pressió diastòlica, per exemple, 115/75 (o tradicionalment «11,5 per 7,5»).

La PA es mesura algunes vegades en altres llocs, per exemple en un turmell (mesura utilitzada principalment per l’estudi de la circulació arterial a les extremitats inferiors), llavors La relació de la PA mesurada a l’artèria principal d’un turmell i la mesurada en l’artèria braquial d’un braç, dóna l’índex turmell-braç (ITB).

https://ca.wikipedia.org/wiki/Pressi%C3%B3_arterial

La pressió (o tensió) arterial (PA) és la pressió exercida per la circulació de la sang a les parets dels vasos sanguinis, i és un dels principals signes vitals. En cada batec del cor, la PA varia entre un màxim (pressió sistòlica) i un mínim (pressió diastòlica) de pressió. La PA mitjana disminueix a mesura que la circulació sanguínia va des del cor per les artèries, i té el seu major descens en les petites artèries i arterioles, i segueix disminuint a mesura que la sang es mou a través dels capil·lars i torna al cor per les venes. El terme de pressió arterial generalment es refereix a la pressió que es mesura en el braç d'una persona, concretament en l'artèria braquial, utilitzant un esfigmomanòmetre. La PA d'una persona s'expressa generalment en termes de la pressió sistòlica i la pressió diastòlica, per exemple, 115/75 (o tradicionalment "11,5 per 7,5"). La PA es mesura algunes vegades en altres llocs, per exemple en un turmell (mesura utilitzada principalment per l'estudi de la circulació arterial a les extremitats inferiors), llavors La relació de la PA mesurada a l'artèria principal d'un turmell i la mesurada en l'artèria braquial d'un braç, dóna l'índex turmell-braç (ITB).